De Prooi, Jeroen Smit

De Prooi, Jeroen Smit Blinde trots breekt ABN AMRO .
No está disponible
Isbn
9789044625493
8,00 €
Hangout Librarie Abelard Montolieu

Let us help you
find your book.

 • Auteur : Jeroen Smit.
 • Binding : Softcover, 447 pagina's .
 • Staat : Gelezen, in goede staat.
 • Uitgever : Prometheus Amsterdam 2013.
 • Taal : Nederlands .
 • ISBN-10 : 
 • ISBN-13 : 9789044625493
 • Formaat : 21 x 14 cm

  In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om abn Amro uit elkaar te kunnen scheuren.
  Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van De bank een ideaal slachtoffer gemaakt.
  In De prooi reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van abn Amro jarenlang vooral gevangenzaten in interne twisten.
  Ze luisterden zo slecht naar de klanten, werknemers en aandeelhouders dat deze icoon, ondanks alle schitterende potentie, de regie over zijn toekomst volledig kwijtraakte.
  Dat een stukje van de bank door het falen van het Belgische Fortis een jaar later tijdelijk in handen van de Nederlandse overheid komt, is een kleine pleister op deze grote nationale wonde.
  Nederland is zijn belangrijkste bank kwijt.

 • Recensie(s)

   De overname en opsplitsing van ABN AMRO is zonder meer de meest opzienbarende gebeurtenis in de Nederlandse economie van de laatste jaren geweest. In dit belangwekkende boek reconstrueert Jeroen Smit de teloorgang van de bank sinds de fusie tussen ABN en AMRO in 1990. Aanvankelijk leek Nederland hiermee een bancaire wereldspeler van formaat gekregen te hebben, maar door interne ruzies en beleidsmissers raakte de bank het spoor bijster. Uiteindelijk wist de raad van bestuur niets beters te doen dan het bedrijf te koop te zetten. Smits gedetailleerde relaas schildert dit drama op onthullende wijze, persberichten, interviews en archiefmateriaal vaardig tot een boeiend geheel smedend. Het boek bevat (spaarzame) foto's van de hoofdrolspelers, een literatuurverwijzing en een persoonsregister. Het boek is verfilmd als televisieserie*  door Theu Boermansmet Pierre Bokma in de rol van Rijkman Groenink, Reinout Bussemaker en Anniek Pheifer. Deze herdruk is voorzien van een foto uit de serie op het omslag.

  Joost Jonker   

Más Información
lengua Países Bajos
Illustrado No
Primera edición No
Edicion firmada No
encuadernación firmada No
Armas y Blasones No
Escribir Su propia reseña
Estás revisando:De Prooi, Jeroen Smit
Su valoración